News.ua


Сину Байдена висунули нові звинувачення, що загрожують ув’язненням до 25 років — ЗМІ

Сентябрь 15
04:04 2023


Спеціальний прокурор Міністерства юстиції США Девід Вайс офіційно висунув сину президента США Джо Байдена, Гантеру, звинувачення за трьома пунктами, пов’язаними з порушенням законів щодо володіння зброєю.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«Три пункти звинувачень включають внесення у федеральну форму на купівлю вогнепальної зброї неправдивих заяв, а також володіння вогнепальною зброєю особою, яка не має на те права», — зазначається в повідомленні.

Читайте також: Спікер Палати представників ініціював розслідування щодо імпічменту Байдена

Звинувачення стосуються придбання Гантером Байденом револьверу в штаті Делавер у жовтні 2018 року, яким він володів протягом усього 11 днів. Тоді чоловік указав у федеральній формі, що не вживає та не є залежним від заборонених наркотичних засобів. Прокурори стверджують, що на момент покупки Гантер боровся із залежністю від кокаїну.

Таким чином, Міністерство юстиції США вперше в історії країни висунуло офіційні звинувачення дитині чинного президента.

Читайте також: У Білому домі відкинули можливість помилування сина Байдена, якщо суд визнає його винним

Тим часом адвокати Байдена-молодшого називають звинувачення політично мотивованим, оскільки ще шість тижнів тому прокурори вважали його необґрунтованим.

Зараз Гантер Байден, за даними телеканалу, перебуває в Каліфорнії. Згідно з матеріалами суду, якщо його визнають винним за всіма пунктами, йому може загрожувати до 25 років ув’язнення та штраф у розмірі до 750 тисяч доларів США.

Читайте також: Син Байдена відкинув обвинувачення у несплаті податків

Як повідомляв Укрінформ, у червні Гантер Байден уклав угоду з федеральними прокурорами щодо звинувачень по двох епізодах несплати федерального податку на прибуток, а також у зв’язку з незаконним зберіганням зброї, визнавши себе винним.

Фото: WireImage

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Microsoft знайшла хитрий спосіб вставляти більше реклами в операційну систему Windows

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua