News.ua


Винахідники з Китаю розробили технологію, що стане конкурентом чипів Neuralink

Апрель 27
01:49 2024

У Китаї розробили мозковий імплант Neucyber, використовуючи який мавпа-інвалід змогла їсти полуницю за допомогою роботизованої руки. Нейроінтерфейс Neucyber створений компанією Beijing Xinzhida Neurotechnology та представлений на форумі Zhongguancun (Чжунгуаньцунь) у Пекіні.

Чіп Neucyber складається з гнучких мікроелектродів, «пристроїв збору нейронних сигналів» та «алгоритму генеративного нейронного декодування». На відміну від Neuralink, яка вже провела цикл випробувань на людях, Beijing Xinzhida Neurotechnology поки що тестує свій імплант на тваринах.

«Нейроінтерфейс фіксує тонкі зміни в електричних сигналах мозку, розшифровує наміри мозку і реалізує „мисленний“ контроль, що дозволяє керувати машинами без фізичного контакту», — пояснив професор Університету Цинхуа Ло Мінмін.

Минулого року в Китаї було відкрито спеціалізовану лабораторію для досліджень взаємодії мозку та машин, а уряд країни підтвердив пріоритетність розробки технологій мозкового інтерфейсу. У лютому 2024 року в Університеті Цинхуа пацієнту з паралічем усіх кінцівок імплантували інший варіант нейроінтерфейсу — Neural Electronic Opportunity (NEO). Це дозволило людині пити воду за допомогою спеціальної роботизованої рукавички.

Источник: noworries.news

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зелень для здоровья мужчин и женщин: советы аюрведы

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua