News.ua


У Росії військові, які повернулися з України, вбили й покалічили вже понад 200 осіб — ЗМІ

Апрель 27
04:45 2024


Російські військові, які повернулися додому після участі у бойових діях на території України, вбили та покалічили вже понад двісті своїх співгромадян.

Як передає Укрінформ, це випливає з підрахунків видання «Верстка» на основі відкритих даних.

Зазначається, що з початку війни російські військовослужбовці, які повернулися з війни, скоїли як мінімум 84 злочини з людськими жертвами, включаючи умисні вбивства і заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю, що спричинило смерть. Внаслідок цих дій загинули 107 росіян, більш як сотня дістали тяжкі травми.

При цьому йдеться лише про офіційно зафіксовані правоохоронними органами злочини, в яких обвинуваченими стали 176 військових (91 з них – помилувані раніше в’язні).

Читайте також: У РФ контрактників звільняють від кримінальної відповідальності

Опубліковано 134 судових вироків, і у двох третинах випадків участь у війні враховувалася як пом’якшувальна обставина. Також у 42 випадках пом’якшувальною обставиною суд визнавав «протиправну поведінку потерпілих», до чого відносили, зокрема, «критику військових дій».

Як повідомлялося, у березні Читинський районний суд засудив колишнього найманця ПВК «Вагнер», що воював в Україні, Цирен-Доржі Циренжапова до 14 років колонії суворого режиму за вбивство.

Фото: rfe

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Генсек Ради Європи візьме участь у Саміті миру

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua