News.ua


Риторика Росії про «небезпечні лінії» лягає у її логіку війни на Донбасі – МЗС

Март 04
20:01 2021

Росія має нарешті припинити перекладати відповідальність за ескалацію конфлікту на Донбасі на інших і почати виконувати взяті на себе мирні зобов’язання.

Про це заявив Укрінформу речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи заклик прессекретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова до країн-членів «нормандської четвірки» використати свій вплив для уникнення відновлення «повноцінної громадянської війни» на Донбасі.

Ніколенко акцентував, що російська риторика про наближення до «небезпечної лінії» лягає в логіку війни, від якої досі не можуть відмовитися в Кремлі.

«Не Німеччину і Францію потрібно закликати використати свій вплив, а дати вказівку контрольованим Москвою збройним формуванням дотримуватися режиму припинення вогню, розблокувати діяльність Тристоронньої контактної групи та фіналізувати довгоочікувані рішення для поліпшення життя мешканців по обидві лінії розмежування», — зазначив речник МЗС.

Він додав, що йдеться про запуск КПВВ, гуманітарне розмінування, визначення нових ділянок для розведення сил і засобів і просування в звільненні утримуваних осіб.

«Україна максимально налаштована на досягнення прогресу по цих питаннях, проте ми не бачимо готовності Росії до конструктиву», — констатував Ніколенко.

Читайте також: Кравчук — про загострення на Донбасі: Росія відчула, що тиск на неї посилюється

Як повідомлялося, прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков в четвер, 4 березня, заявив, що в Кремлі серйозно стурбовані загостренням ситуації в зоні конфлікту на Донбасі. У зростанні напруженості він звинуватив українську владу.

За словами Пєскова, партнери по так званій «нормандській четвірці», в яку, крім Росії і України, входять Франція і Німеччина, повинні «використовувати свій вплив для того, щоб повноцінна громадянська війна на Україні не відновилася».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна очікує початку перемовин про вступ до ЄС вже у червні — Президент

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua