News.ua


Президент Євроради в розмові з Зеленським підтвердив участь у Саміті миру

Май 09
18:33 2024

Президент Європейської ради Шарль Мішель в ході телефонної розмови з Президентом Володимиром Зеленським у четвер, в День Європи, підтвердив свою участь у Саміті миру в Швейцарії в червні.

Як передає Укрінформ, про це Мішель написав у соцмережі Х.

«Підтвердив свою участь в українському мирному саміті 15-16 червня. Я закликаю всіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля Швейцарії», – зазначив Мішель.

Він також зазначив, що «був радий повідомити» українському лідеру, що ЄС досягнув політичної домовленості про використання надприбутків від заморожених російських активів на користь України.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру — дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, що розв’язала Росія.

Читайте також: Зеленський назвав основні питання для обговорення на Саміті миру

Складовими Формули є: радіаційна та ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, компенсація за збитки, спецтрибунал, протидія екоциду, недопущення ескалації, фіксація закінчення війни.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Росіяни за добу завдали 546 ударів по Запорізькій області

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua