News.ua


ФІБА продовжила відсторонення Росії та Білорусі до грудня 2024 року

Апрель 27
09:50 2024


Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) продовжила відсторонення Росії та Білорусі у змаганнях до грудня 2024 року.

Як повідомляє офіційний сайт організації, ФІБА підтвердила поточний статус двох національних федерацій росії та Білорусі на черговому засіданні центральної ради Міжнародної федерації баскетболу у Швейцарії, передає Укрінформ.

Дискваліфікацію продовжено до наступного засідання центральної ради, яке відбудеться у грудні 2024 року.

Таким чином, Росія та Білорусь як мінімум до кінця 2024 року залишаються поза турнірами ФІБА для баскетбольних клубів, а також жіночих та чоловічих збірних. Рішення розповсюджується, зокрема, й на змагання у баскетболі 3х3.

Раніше Федеравція баскетболу України закликала заборонити участь збірним та клубам Російської Федерації в усіх змаганнях під егідою ФІБА одразу після початку повномасштабного вторгнення. Після цього ФІБА виключила всі збірні Росії та Білорусії зі своїх змагань.

Читайте також: Баскетбол 3х3: відомі суперниці українок в олімпійській кваліфікації

Наприкінці минулого року рада ФІБА-Європа скасувала резервування місць на молодіжних Євробаскетах для команд Росії та Білорусі, а ФІБА не допустила збірні цих країн до прекваліфікації Євробаскету-2025.

Фото: fiba.basketball.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Естонії дозволять голосувати на виборах за допомогою смартфона

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua