News.ua


Microsoft розслідує проблеми з активацією операційних систем Windows 10 та 11

Ноябрь 15
19:51 2023

Трохи більше місяця тому Microsoft заблокувала можливість активації Windows 10 та 11 ключами Windows 7 та Windows 8. Після рішення про блокування користувачі почали стикатися з проблемами — активована таким чином ОС може «деактивуватися» за певних умов.

Як повідомляє The Verge, якщо у вас є Windows 10/11, яка була активована за допомогою безкоштовного оновлення з Windows 7 або 8, система може деактивуватися, якщо замінити деякі апаратні компоненти або навіть оновити версію BIOS. Як приклад наводиться один користувач, який навіть подав скаргу до Федеральної торгової комісії США. Він розповів:

Автоматична активація не спрацювала, тому я звернувся до служби підтримки. Вони сказали мені, що оскільки моя ліцензія на Windows 10 була оновлена ​​з Windows 7 і вони припинили підтримку ключів Windows 7, компанія не може продовжити ліцензію на Windows 10 Pro після заміни обладнання. Вони також визнали, що заміна обладнання не є порушенням ліцензії Windows, тому немає жодних підстав відкликати або змінити мою ліцензію на Windows 10. 

І таких скарг у мережі чимало. TheVerge вдалося отримати коментар від представника Microsoft. Головний менеджер з продуктів Windows Білл Бабонас розповів:

Microsoft знає про ці повідомлення клієнтів і проводить розслідування. Користувачам, які мають технічні труднощі, слід звернутися до служби підтримки. 

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Гібридна форма спецтрибуналу не влаштує Україну — голова комітету ВР

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua