News.ua


Китай відправить зонд на зворотний бік Місяця

Апрель 30
07:04 2024


Цього тижня Китай має намір запустити на зворотний бік Місяця не пілотований космічний корабель, який дозволить перевірити технології, необхідні для майбутньої пілотованої місії.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Протягом найближчих днів Китай відправить роботизований космічний корабель на зворотний бік Місяця. Це стане першою із трьох технічно складних місій, що прокладуть шлях для першої китайської пілотованої посадки й бази на південному місячному полюсі”, — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що очікуваний запуск має відбутися вже цього тижня. Космічний зонд повинен зібрати зразки каміння й грунту та повернути їх на Землю.

Читайте також: У NASA проаналізували космічний об’єкт, який у березні впав на будинок у Флориді

Reuters нагадує, що Китай має намір разом із Росією вже у 2026-му році розпочати будівництво постійної бази на Місяці, а до 2030-го року відрядити на супутник Землі власних космонавтів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Почему графики ограничений света иногда не совпадают с отключениями

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua