News.ua


Парламент Ісландії схвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Апрель 30
10:08 2024


Парламент Ісландії (Альтинг) у понеділок схвалив резолюцію про довгострокову підтримку України на 2024-2028 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ісландського МЗС.

«Рішуча підтримка України є найважливішим питанням безпеки, яке стоїть перед Ісландіє та Європою. Міжнародна правова система, на якій ґрунтується наша безпека і рівень життя, опинилася під загрозою через брутальне вторгнення Росії в Україну. Тому ми повинні зробити свій внесок у захист України у рішучий та конкретний спосіб», – сказала міністерка іноземних справ Тордіс Гильфадоттір.

Схвалена резолюція спрямована на підтримку незалежності, суверенітету, кордонів, безпеки цивільного населення, гуманітарної допомоги та відбудови в Україні.

«Ця пропозиція та відповідні зобов’язання у бюджетному плані закладають міцний фундамент для нашої цілеспрямованої підтримки України», – заявила очільниця зовнішньополітичного відомства Ісландії.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня стало відомо, що уряд Ісландії виділить майже 2 мільйони євро на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Прикордонники знищили замасковану позицію ворога на Запорізькому напрямку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua