News.ua


В Іспанії заарештували 26 осіб за несанкціоноване використання води

Май 11
05:49 2023


В Іспанії 26 осіб були заарештовані за несанкціоноване використання води на тлі тривалої посухи.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Як зазначається, Цивільна гвардія Іспанії провела рейди на незаконних свердловинах в регіоні Андалусія в межах посилення заходів проти несанкціонованого використання води.

Відділ з питань екологічних злочинів заявив про виявлені 250 порушень з боку фермерів, які вирощують фрукти. Ідеться, зокрема, про копання криниць та буріння незаконних свердловин в районі Аксаркіа, на схід від портового міста Малага.

Читайте також: Іспанія затвердила додаткові вісім мільярдів євро на оборону

Правоохоронці оцінили збитки громадській інфраструктурі водопостачання у 10 мільйонів євро.

Уряд Іспанії вимагає посилити правила використання води в Андалусії — регіоні, який є найважливішим у світі щодо виробництва оливкової олії та основним джерелом постачання фруктів та овочів для європейського експортного ринку.

Рекордна квітнева спека в Андалусії на тлі недостатніх опадів призвели до того, що водосховища в басейні річки Гвадалквівір заповнені лише приблизно на чверть. У деяких випадках фермерам у цьому регіоні скоротили обсяг води для зрошення на 90%.

Читайте також: В Азії фіксують нові температурні рекорди на тлі зміни клімату

Ситуація в Андалусії, а також посуха північному сході Каталонії засвідчують, що загальні національні запаси води в Іспанії зменшилися до 48,9%.

На сьогодні 27% території Іспанії належать до категорії «надзвичайна ситуація» через аномальну посуху. Фермери у деяких регіонах країни попереджають про ймовірність неврожаю цьогоріч.

Читайте також: В Іспанії екстремальна спека — температура перевищила 38°

Як повідомлялося, у грудні британські експерти спрогнозували, що в 2023 році такі природні явища, як шторми, посуха та спека, стануть поширеними у регіонах Європи через глобальні зміни клімату.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Іспанія виділить Україні рекордний пакет військової допомоги на понад €1,1 мільярда — ЗМІ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua