News.ua


Кількість переглядів російськомовного телеканалу Freeдом перевищила чотири мільярди

Ноябрь 11
14:00 2022


Сумарна кількість переглядів контенту російськомовного телеканалу Freeдом, який веде мовлення з березня цього року, становить понад 4 мільярди.

Про це заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Сумарна кількість переглядів контенту російськомовного марафону Freedom за весь час, а канал розпочав свою діяльність в березні, перетнула позначку чотири мільярди переглядів. За вересень був локальний рекорд 500 мільйонів переглядів», — сказав він.

Шевченко додав, що у телеканалу Freeдом, за даними аналітики Google, аудиторія з росії становить близько 53%, на другому місці Казахстан, тобто це не канал для української аудиторії.

«Хоч і викликає наш телеканал Freeдом певну критику у декого, ми переконані, що російськомовний телеканал є надзвичайно важливий. Поряд з інформацією, яка поширюється українською мовою, англійською мовою… телеканал Freeдом працює в першу чергу на аудиторію в росії. Під час Другої світової війни Велика Британія також працювала з німецькомовною інформацією, намагаючись поширювати її на ворожу країну», — зазначив Шевченко.

Читайте також: FREEДОМ ефективно доносить правду про війну в Україні — Ткаченко

Він висловив переконання, що поширення достовірної інформації для громадян росії є одним з найважливіших завдань, оскільки це може впливати на перебіг воєнних дій, наближає перемогу українців і допомагає доносити правду про Україну тією мовою, яку достатньо багато громадян за кордоном розуміють. Шевченко наголосив, що правди російською мовою зараз знайти складно, оскільки росія вкладає величезні кошти у поширення своєї пропаганди.

Крім того, Шевченко вважає правильним підходом залучення російських експертів до ефірів телеканалу Freeдом, тому що метою є те, щоб канал дивились у росії.

Читайте також: У МКІП назвали повернення на визволену Херсонщину українських ЗМІ одним із перших завдань

Як повідомлялося, телеканал українського іномовлення Freeдом був створений у березні цього року і націлений на створення інформаційного продукту, розрахованого на російськомовну аудиторію у воєнний період. Канал транслюється через супутник, кабельних операторів та на різних діджитал-платформах. Через супутник Freeдом охоплює майже 60 країн.

30 вересня Freeдом, правовласником якого є державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України», розпочав мовлення на глобальному стрімінговому сервісі NewsPlayer+.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Джиджи Хадид — стильная прическа на лето 2024 фото

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua