News.ua


Спікер Джонсон запевняє, що Трамп не командує республіканцями в Палаті представників

Февраль 04
22:20 2024


Спікер Палати представників США Майк Джонсон заперечує, що експрезидент Дональд Трамп активно втручається в питання, пов’язані з угодою про захист кордону від мігрантів.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю NBC News.

Відповідаючи на запитання журналістки, чи командує Трамп республіканцями в Палаті представників, Джонсон сказав: «Звичайно, ні. Він не приймає рішення. Я приймаю рішення в Палаті представників. Це наша відповідальність. І я говорю про це (про суворий контроль на кордоні – ред.) значно довше, ніж Трамп. І я казав, що необхідно для розв’язання проблеми».

Республіканці наполягають, що президент Байден має повноваження діяти через виконавчу владу, аби обмежити наплив нелегальних мігрантів.

Читайте також: Палата представників розгляне допомогу Ізраїлю незалежно від підтримки України — ЗМІ

«Ми говоримо про те, що необхідно зупинити потік (іммігрантів з Мексики — ред.). Зараз президент має виконавчу владу. Поки Конгрес веде ці переговори, дебати й дискусії, президент може зупинити його», – сказав Джонсон.

Раніше повідомлялося, що Трамп відмовляв республіканців від ухвалення заходів для боротьби з імміграцією, яких самі ж вони домагаються, оскільки такий крок ослабить вигідну йому напругу напередодні президентських виборів.

Читайте також: Білий дім назвав «цинічним маневром» заяву Джонсона про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, заходи боротьби з міграцією передбачені в одному пакеті з виділенням допомоги Україні. Попри бажання Білого дому йти на поступки в питаннях захисту кордону, Трамп та частина республіканців у Палаті представників виступають проти домовленостей. Водночас Сенат завершує підготовку законопроєкту, що охоплює, зокрема, відповідні заходи на кордоні, підтримку України та Ізраїлю, допомогу палестинцям.

Фото: Greg Nash

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Леся Никитюк посетила выпускной племянницы

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua