News.ua


США продовжили дозвіл на операції з розрахунків по енергетиці з російськими банками

Апрель 30
17:55 2024

Мінфін США продовжив свій дозвіл на здійснення операцій з деякими російськими банками, включно з ВТБ, Центробанком, Сбєрбанком і Альфа-банком, для розрахунків у сфері енергетики до 1 листопада 2024 року. До цього відповідну ліцензію було продовжено 25 жовтня 2023 року.
Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на ліцензію Мінфіну США.
Серед банків, яким продовжили дію ліцензії, названо також банки «Открытие», Совкомбанк, Росбанк, ВЭБ.РФ, банк «Зеніт» і банк «Санкт-Петербург».
У постанові міністерства пояснили, що пов’язаними з енергетикою вважатимуться трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, переробки, скраплення, транспортування або купівлі нафти та низки інших енергоресурсів, включно із СПГ, деревиною, вугіллям і ураном.
Ліцензія дозволяє трансакції з російськими банками, пов’язані з виробництвом, постачанням або обміном енергією будь-якими способами.

Оновлено. Попередній заголовок «США тимчасово схвалили розрахунки в енергетиці з найбільшими банками з РФ» створював хибне уявлення про скасування санкцій щодо банківських установ РФ. Проте це не так.
Директива Мінфіна США є уточненням та роз’ясненням про те, які трансакції є «виключними», не підпадають під санкції і потребують узгодження згідно з протоколами прописаними в директиві. Відповідний дозвіл на здійснення операцій був продовжений кілька разів у минулому.

Нагадаємо:
Деякі російські банки, ймовірно, торгують золотом в Об’єднаних Арабських Еміратах і Туреччині, щоб обійти заборону на ввезення доларів і євро в країну.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

BMW ввезла до США 8 тисяч авто із запчастинами від забороненого китайського постачальника

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua