News.ua


Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та полонених

Апрель 30
22:03 2024

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі під час якої обговорили проблему повернення з держави-агресорки депортованих дітей і військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Керівник Офісу глави держави зазначив, що в межах дипломатичного діалогу з усіма державами Україна постійно приділяє особливу увагу питанню повернення українських дітей, незаконно депортованих Росією.

«Ви також продовжуєте працювати в цьому напрямі. Дякую вам. Цей процес іде повільно, але все ж таки рухається вперед», — наголосив Єрмак.

Він також закликав допомогти Україні у звільненні військовополонених, зокрема бойових медиків. Під час розмови обговорили, як можна прискорити цей процес та організувати обмін напередодні Великодня.

Читайте також: Папа Римський закликав не забувати про Україну, яка страждає через війну

Керівник Офісу Президента розповів кардиналові про підготовку Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії цьогоріч у червні.

Також Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили можливість проведення двосторонньої зустрічі для об’єднання зусиль.

Як повідомляв Укрінформ, глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук закликав до запропонованого Папою Римським Франциском обміну «всіх на всіх», зокрема жінок, медичних працівників і священнослужителів.

Фото: Офіс президента

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Как будут отключать свет в Украине 22 мая

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua