News.ua


Бельгія веде переговори про двосторонню безпекову угоду з Україною — міністерка оборони

Май 06
14:25 2024

Глава оборонного відомства Бельгії Людівін Дедондер заявила, що  Бельгія перебуває у переговорному процесі з приводу укладання двосторонньої угоди про безпеку з Україною.

Про це вона повідомила у Брюсселі на відкритті Форуму оборонної промисловості, передає кореспондент Укрінформу.

«Бельгія перебуває у переговорному процесі з приводу укладання двосторонньої угоди про безпеку з Україною», — заявила Дедондер.

«Це також є доказом нашого зобов’язання підтримувати Україну не лише під час цієї визвольної війни, а й у довгостроковій перспективі», — наголосила вона, підкресливши, що бельгійська оборонна промисловість як ніколи мобілізована на підтримку України.

Читайте також: Україна почала переговори про безпекову угоду з Португалією

Вона також додала, що продовження реалізації нової європейської оборонно-промислової стратегії матиме вирішальне значення, пов’язуючи підтримку України зі зміцненням стратегічної автономії Європейського Союзу

«Дії, які ми вживаємо сьогодні, мають важливе значення для підтримки України в її боротьбі. Але ці зусилля так само важливі для нашої власної безпеки», — уточнила міністерка.

Варто зазначити, що Бельгія системно підтримує Україну, зокрема у сфері розмінування та в наданні винищувачів F-16.

Як повідомляв Укрінформ, бельгійський федеральний уряд підтвердив можливість постачання перших винищувачів F-16 в Україну вже цього року та збільшення допомоги з ППО. 

Фото: Getty Image

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Іспанія виділить Україні рекордний пакет військової допомоги на понад €1,1 мільярда — ЗМІ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua