News.ua


За добу росіяни здійснили атаки на дев’ять областей України — зведення ОВА

Март 01
10:04 2024


Російська армія упродовж доби здійснила атаки на дев’ять областей України, застосовувала ударні безпілотники, авіацію, міномети, артилерію.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведенні обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 1 березня.

У Чернігівській області ворог обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони із мінометів. Зафіксовані скиди боєприпасів із безпілотників, а також вибух FPV-дрона.

У Сумській області вночі та зранку росіяни обстрілювали з мінометів, артилерії та авіації Білопільську, Краснопільську, Глухівську, Дружбівську та Середино-Будську громади.

Вчора росіяни здійснили 27 обстрілів Сумщини. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Дружбівська громади.

У Ворожбянській громаді травмована одна людина, пошкоджений житловий будинок. Горіли складські приміщення виробничого підприємства.

У Запорізькій області армія РФ 200 разів вдарила по 11 населених пунктах.

Внаслідок ракетної атаки по Юльївці поранення дістала 68-річна місцева жителька. Загинув 71-річний чоловік.

130 артобстрілів прийшлися по території Оріхова, Приютного, Малинівки, Малої Токмачки, Плавнів та інших прифронтових міст і сіл.

Загарбники атакували 52 безпілотниками Гуляйполе, Новоданилівку, Малинівку, Малу Токмачку і Роботине, здійснили 5 обстрілів із РСЗВ Роботиного, а також скинули 9 авіаснарядів по Левадному, Малій Токмачці, Роботиному і Новоданилівці.

У Дніпропетровській області агресори чотири рази обстріляли Нікопольський район з артилерії та скерували близько 5 БПЛА.

Ворог цілив по Нікополю, Марганецькій і Червоногригорівській громадах. Постраждав 72-річний чоловік. Пошкоджені 12 приватних осель, 5 дачних будинків, декілька автомобілів, лінії електропередач, газогін, господарчі споруди.

Три дрони ввечері збила ППО у Синельниківському і Дніпровському районах.

У Харківській області артилерійських та мінометних ударів зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка. Авіаударів ворог завдавав, зокрема по Бологівці, Осиновому, Митрофанівці.

Читайте також: У Куп’янському районі планують оголосити обов’язкову евакуацію ще з двох громад

У Вовчанську внаслідок обстрілу із РСЗВ пошкоджені склад і чотири ангари. Внаслідок ще одного обстрілу пошкоджені господарчі споруди. Через 5 хвилин внаслідок повторного обстрілу спостерігалося горіння білої речовини, схожої на фосфор.

Також війська РФ обстріляли Козачу Лопань Харківського району.

У Митрофанівці Куп’янського району внаслідок скидання боєприпасу з дрона поранень зазнали 45-річна жінка і 47-річний чоловік.

Внаслідок атаки БПЛА у Вовчанську пошкоджені приватні будинки, два автомобілі. Поранена людина.

Внаслідок атаки ФАБ-500 села Осинове Куп’янського району пошкоджена переправа, поранений чоловік.

Через обстріл Синельникового Чугуївського району пошкоджений приватний будинок.

У Луганській області росіяни декілька разів намагались штурмувати позиції українських військ у Білогорівці, завдали авіаційних ударів по Надії, Білогорівці, Новоєгорівці.

Читайте також: На Луганщині жителям звільнених від росіян сіл привезли продукти й ліки

За добу ворог здійснив 165 обстрілів Луганщини (випустив 548 снарядів).

У Донецькій області під вогнем опинились Костянтинівка, Курахове, Миколаївка, Торецьк, Гостре, Желанне, Нью-Йорк, Очеретине, Щербинівка, Богоявленка, Колодязі, Новожеланне, Новоолександрівка, Новоочеретувате, Озерне, Предтечине, Скудне, Уманське.

Пошкоджений 41 житловий будинок (з них 5 багатоквартирних), будинок культури, гараж, цивільні автомобілі, лікарня, газопровід, дві ЛЕП, магазин, сільська рада, господарча споруда, приміщення Курахівського туберкульозного санаторію, будівлі поліції та СБУ, два дитсадки, хлібозавод.

На Донеччині за добу троє людей зазнали поранень.

У Миколаївській області під артилерійським обстрілом перебував населений пункт Куцурубської громади.

Ворог атакував з артилерії Очаків. Вночі війська РФ завдавали артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади.

У Херсонській області російська армія обстрілювала Михайлівку, Томину Балку, Кізомис, Берислав, Козацьке, Качкарівку, Львове, Тягинку, Янтарне, Дніпровське, Золоту Балку, Інгулець, Понятівку, Берегове, Садове, Осокорівку, Зміївку, Одрадокам’янку і Херсон.

Пошкоджені багатоповерхівка і 32 приватні будинки, навчальний заклад, господарчі будівлі, автомобілі. Зафіксовані влучання у комунальну техніку.

Читайте також: На Херсонщині триває укріплення оборонних рубежів — Гуменюк

Ворог атакував з безпілотника Берислав. 91-річна жінка та 58-річний чоловік отримали контузії, вибухові травми та уламкові поранення кінцівок.

Загарбники атакували дроном-камікадзе школу у селі Михайлівка. Будівля зазнала руйнувань.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В окупованому Джанкої пролунав потужний вибух

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua