News.ua


В Україні оновили план першочергового обстеження і розмінування сільгоспземель

Январь 09
23:20 2024

getty images

План пріоритетного повернення сільгоспземель у господарську експлуатацію з початку 2024 року оновили: відтепер очищенню та розмінуванню підлягають понад 512 тис га сільгоспугідь.

Про це повідомляє Мінекономіки.

«За минулий рік сапери виконали значний обсяг робіт з обстеження та розмінування сільгоспземель. Нагадаю, що було обстежено 274 тисячі гектарів — це понад половина територій, які запланували повернути аграріям у використання протягом чотирьох років.

Відтак план було переглянуто. До нього долучили нові землі, які будуть розміновані в першу чергу. Тепер наш орієнтир — повернути у господарську експлуатацію, в економічне використання понад 512 тисяч гектарів землі», — заявила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко.

За словами заступника міністра економіки Ігоря Безкаравайного, план оновлено з урахуванням уточнених даних від ОВА та пропозицій операторів.

Зазначається, що над документом працювали представники Міноборони, МВС, Мінагрополітики і продовольства, Міністерства економіки. За його словами, реалізація оновленого плану дозволить, серед іншого, більш раціонально використовувати наявні ресурси.

Згідно оновленого плану, пріоритетне повернення земель в господарську експлуатацію відбуватиметься у 8 регіонах. Передбачається обстеження і в разі потреби очищення та розмінування в:

  • Донецькій області — 12,8 тис га
  • Чернігівській області — 2 тис га
  • Сумській області — 85 га
  • Дніпропетровській області — 6,6 тис га
  • Київській області — 9,4 тис га
  • Миколаївській області — 44 тис га
  • Харківській області -190 тис га
  • Херсонській області — 248 тис га.

За підсумками реалізації плану в минулому році аграріям для господарського використання повернули понад 200 тис га сільгоспземель.

Читайте також: День на мінному полі. Як люди, машини та собаки очищують землі Миколаївщини

Україна не тільки розмінує землі, а й заробить на цьому. Як працюватиме новий ринок?

Економічна правда

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Оператор Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua