News.ua


Укренерго у листопаді запустить спільні аукціони на перетин із Румунією

Октябрь 22
10:03 2023


НЕК «Укренерго» та румунський оператор системи передачі Transelectrica проведуть перший спільний аукціон з продажу доступу до міждержавного перетину 2 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький у Фейсбуці.

«Україна переходить на єдині європейські правила доступу до міждержавних ліній для експортерів та імпортерів електроенергії. Угоду про це ми підписали з румунським оператором Transelectrica. Перший аукціон з продажу доступу до міждержавного перетину між Україною та Румунією у новому форматі відбудеться 2 листопада», — написав Кудрицький.

Аукціон відбудеться на день поставки 3 листопада.

Читайте також: НКРЕКП погодила правила спільних аукціонів для торгівлі електроенергією ще з трьома країнами

Крім того, «Укренерго» вже підписало із операторами системи передачі Угорщини, Словаччини та Польщі угоди про приєднання до загальноєвропейської аукціонної платформи JAO. Після отримання погодження від регуляторів країн-сусідів Україна зможе розпочати спільні аукціони за всіма європейськими напрямками.

Як повідомлялося, 25 серпня НКРЕКП погодила правила розподілу міждержавних перетинів з Румунією на спільних аукціонах. Функцію платформи, на якій відбуватиметься розподіл із цією країною, виконує аукціонний офіс НЕК «Укренерго».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Данія закупить українську зброю для передачі ЗСУ — Шмигаль

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua