News.ua


Австралія вже надала Україні $655 мільйонів підтримки — Шмигаль

Апрель 27
16:35 2024

З початку повномасштабного вторгнення Австралія надала Україні підтримки на 655 млн доларів США, з яких 540 млн доларів складає військова допомога.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільної заяви для преси із заступником прем’єр-міністра — міністром оборони Австралії Річардом Марлзом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом підтримка України Австралією вже складає понад 655 млн доларів США, з них 540 млн — це саме військова допомога. Ми надзвичайно цінуємо таку солідарність австралійського народу з Україною», — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Австралія постійно оголошує нові пакети військової допомоги, надаючи бронеавтомобілі, бронетранспортери. Крім того, ця країна передає обладнання для розмінування та засоби 3D-друку, що допомагає ремонтувати військову техніку, антидронні технології, артилерію та амуніцію.

«Австралійські інструктори залучені до тренувань наших військових у Великій Британії у рамках багатонаціональної операції Interflex», — додав Шмигаль.

Читайте також: Австралія передасть Україні безпілотники на $32,5 мільйона

Він також повідомив, що Австралія продовжила безмитний режим з Україною до липня 2026 року.

Як повідомлялося, у березні міністр оборони Австралії Річард Марлес заявив, що його країна приєдналася до коаліції дронів для України.

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Президент знову призначив Герегу командувачем Сил підтримки ЗСУ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua