News.ua


Україна й Італія разом відбудовуватимуть Драмтеатр у Маріуполі — Ткаченко

Март 19
05:25 2022


Україна й Італія спільно відбудовуватимуть Драматичний театр у Маріуполі, знищений російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.

«Завершили розмову з міністром культурної спадщини та культурної діяльності Італії Даріо Франческіні. Міністр запевнив, що з боку Італії маємо повну солідарність з Україною. Він висловив підтримку нашій державі, так само як і запропонував співпрацю з нашими творчими колективами на час війни. Маріуполь. Спільними зусиллями наших міністерств в Україні та Італії будемо відбудовувати Маріупольський Драмтеатр одразу після перемоги України над російськими окупантами», — написав Ткаченко.

Міністри обговорили можливість залучення досвіду Італії в збереженні культурної спадщини та обліку культурних цінностей. «Будемо обмінюватись досвідом з італійськими карабінерами», — зазначив Ткаченко.

За його словами, Італія вже відмовила росіянам в участі у Венеційській бієнале та Міланському трієнале, натомість надала українським митцям додаткові можливості для виступів на цих форумах.

Також під час розмови сторони домовились про сприяння гастролям українських колективів в Італії.

«На завершення отримав від міністра запрошення долучитись до офіційної зустрічі міністрів культури та медіа ЄС, яка відбудеться наприкінці березня в режимі онлайн. Залишаємось на зв’язку з італійською стороною», — додав Ткаченко.

Як повідомлялося, міністр культури Італії Даріо Франческіні заявив, що його країна готова відновити знищений російськими загарбниками Драмтеатр у Маріуполі.

16 березня у центрі Маріуполя російські загарбники бомбовим ударом знищили Драматичний театр, де від обстрілів ховалися сотні людей.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Одесі відкрили експозицію італійських та місцевих митців, зроблену із куль

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua