News.ua


Проєкт змін до Конституції щодо децентралізації має бути узгодженим із місцевою владою — Разумков

Июль 30
01:22 2021

Законопроєкт про зміни до Конституції щодо децентралізації має бути узгоджений з місцевою владою.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час виступу на XVI Українському муніципальному форумі в Одесі.

“Цей законопроєкт (про зміни до Конституції щодо децентралізації, — ред.) повинен включати в себе максимально узгоджену позицію — як у стінах Верховної Ради України, тому що всі добре пам’ятають, що для ухвалення змін до Конституції необхідно 300 голосів. Так само цей законопроєкт повинен бути узгоджений і з місцевою владою. Тому що саме вам потім за цією реформою жити і працювати, саме вам реалізовувати ті повноваження, які фактично сьогодні вам уже передані в громади. Тому що це не лише ресурси, це і відповідальність, яка буде лежати на кожному з вас і кожному з нас”, — зазначив спікер.

Він додав, що завершення реформи децентралізації — одне з ключових питань на порядку денному Верховної Ради.

Разумков висловив сподівання незабаром побачити відповідний законопроєкт.

Читайте також: Разумков підписав закон про реструктуризацію боргів теплокомуненерго

Як повідомлялося, у грудні 2019 року Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

У січні 2020 року, після дискусій в експертному середовищі, у місцевому самоврядуванні і у суспільстві, запропоновані зміни були відкликані з парламенту для доопрацювання.

Відтоді триває робота з напрацювання нової редакції змін до Конституції в частині децентралізації.

Проєкт змін до Конституції щодо реформованої системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади і децентралізацію владних повноважень погодили всі учасники Конституційної комісії, утвореної главою держави. Після погодження в Офісі Президента документ направлять до Верховної Ради.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Рада сьогодні планує розглянути звільнення Сольского і Кубракова — депутат

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua