News.ua


Фінляндія вже спрямувала на підтримку України майже €3 мільярди

Май 09
04:53 2024

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що його країна виділила на підтримку України вже майже 3 млрд євро.

Про це він сказав у Берліні під час виголошення спільної заяви з канцлером ФРН Олафом Шольцем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фінляндія надала Україні підтримку майже на 3 мільярди євро, у тому числі 2 мільярди євро пішли на оборонне обладнання та 1 мільярд євро — на розвиток», — поінформував Стубб.

Він підтвердив намір взяти участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться Швейцарії. «Звичайно, я сам там буду», — сказав глава Фінляндії.

Шольц своєю чергою подякував Фінляндії за рішення щодо подальшого пакета підтримки України. «Нам усім зрозуміло: треба готуватися до того, що ця війна триватиме довше, ніж хотілося б. Тому ми разом підтримуємо Україну стільки, скільки буде потрібно», — заявив канцлер.

Читайте також: Країни G20 мають надіслати сигнал про міцний і справедливий мир для України — Шольц

Стубб також провів переговори з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Він зазначив, що найближчі місяці будуть дуже важливими в допомозі України. «Ми всі маємо робити більше», — підкреслив Стубб.

Штайнмаєр підкреслив, що Німеччина та Фінляндія разом допомагають Україні протистояти агресору, зокрема, участю в чеській ініціативі із закупівлі боєприпасів. За його словами, частка Німеччині в цій ініціативі сягає 40%.

Президент ФРН зазначив, що приєднання Фінляндії до НАТО посилює безпеку їх обох. Фінляндія завжди була свідома ризиків сусідства з такою непрогнозованою та небезпечною державою як Росія, кордон з якою простягається на 1340 км, зауважив Штайнмаєр і додав, що Путін не демонструє жодних намірів змінити свою агресивну поведінку.

Читайте також: Безпекова угода має прокласти для України шлях в ЄС і НАТО – президент Фінляндії

Обидва президенти також вказали на необхідність посилити протидію російським гібридним загрозам, кібератакам, кампаніям з дезінформації тощо.

Як повідомляв Укрінформ,  3 квітня в Києві Володимир Зеленський і Александр Стубб підписали двосторонню безпекову угоду терміном на 10 років. Фінляндія наразі виділяє близько 0,25% свого ВВП на допомогу нашій країні і за цим показником входить до шістки найбільших донорів України.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Індії бойовики напали на туристичний табір, є поранені

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua