News.ua


З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 1232 мирні жителі — ООН

Апрель 01
08:26 2022


З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 1232 мирні жителі, ще 1935 дістали поранення. 

Такі дані наводить Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), передає Укрінформ.

Як зазначається, жертвами війни стали 250 чоловіків, 176 жінок, 18 дівчаток, 36 хлопчиків. Стать ще 694 дорослих та 58 дітей не встановлена.

Серед постраждалих – 225 чоловіків, 167 жінок, 36 дівчаток, 32 хлопчики. Стать ще 1394 дорослих та 81 дитини не встановлено.

В ООН наголосили, що більшість людей загинули від зброї вибухової дії – важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, ракет та авіаударів.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів все ще очікують підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Какой церковный праздник 1 июня 2024 года — традиции и что нельзя делать

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua