News.ua


«Пліч-о-пліч з Україною»: Зеленський і Джонсон зробили спільну заяву після зустрічі у Києві

Февраль 02
06:37 2022

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон оприлюднили спільну заяву після зустрічі у вівторок, 1 лютого, в Києві.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Глави української держави, передає Укрінформ.

У спільній заяві британський прем’єр наголосив на непохитній відданості Сполученого Королівства суверенітету, незалежності й територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. 

“Сполучене Королівство стоїть пліч-о-пліч з Україною перед лицем російської агресії, що триває й становить загрозу миру та безпеці в регіоні, підриває глобальний порядок”, — йдеться в документі.

Читайте також: Джонсон: Санкції набудуть чинності у ту хвилину, коли Путін вторгнеться в Україну

Лідери двох держав наголосили, що правом кожного українця є визначати своє майбутнє, та застерегли Росію від подальшого втручання в Україну, оскільки це “буде масштабною стратегічною помилкою та матиме жорсткі гуманітарні наслідки”.

У пресслужбі президента зазначили, що Україна та Сполучене Королівство погодилися працювати разом з метою зміцнення безпеки та обороноздатності України. 

Зокрема, у спільній заяві йдеться про зміцнення енергетичної безпеки України та підтримку її зусиль у сфері “зеленої” трансформації. 

У цьому контексті прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив про пакет нової фінансової допомоги обсягом 88 млн фунтів стерлінгів для підтримки зусиль України з розбудови стійкості та скорочення залежності від постачання російських енергоносіїв.

Читайте також: Зеленський — Джонсону: Військово-морські бази нам сильно допоможуть

На завершення лідери двох держав підтвердили бажання поглиблювати стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес, а також продовжувати взаємодію, зокрема в межах Стратегічного діалогу Україна – Британія.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна очікує на додаткові засоби протиповітряного захисту від ЄС та НАТО — Стефанішина

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua