News.ua


Софт для біонічного протезу приніс українським інженерам нагороду у Лондоні

Декабрь 19
12:53 2023

Українські інженери GlobalLogic розробили програмне забезпечення для біонічних протезів із використанням штучного інтелекту. Цей проект став переможцем міжнародної премії Hitachi Inspiration of the Year Award. Нагороду 6000 євро команда передає на потреби реабілітаційного центру Unbroken.

Інженери GlobalLogic розробили менеджмент-систему для управління та налаштування біонічного протезу, а також алгоритми з використанням машинного навчання. Також команда інженерів створила веб-платформу для подання заявки пацієнтом на протезування.

Докладніше про розробку

Ця технологія полегшує життя пацієнта як на організаційному рівні, так і на рівні освоєння використання біонічного протезу. Українські інженери з GlobalLogic працювали над створенням менеджмент-системи для управління та налаштування протезу.

Крім того, вони створили веб-платформу для подання заявки пацієнтами на протезування, а також алгоритми з використанням машинного навчання для контролю та виконання команд від людини до протезу.

Нагороду 6 000 євро розробники вирішили передати реабілітаційному центру Unbroken для протезування військових. За різними даними, протезування вимагає як мінімум 20 000 осіб в Україні.

Протез Allbionics – це біонічний протез руки, що допомагає відновити можливості людини після ампутації. Він використовує спеціальні сенсори для читання команд м’язів руки та дозволяє виконувати різні хвати та рухи.

Про премію

Премія Hitachi Inspiration Award покликана привернути увагу до ключових цінностей компанії – гармонії, щирості та новаторського духу. Премія відзначає проекти компаній групи Hitachi у різних галузях. Місія кожного проекту – це внесок у життя суспільства за допомогою унікальних технологій та рішень найвищої якості.

Источник: 24tv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Microsoft виправила пошук у операційній системі Windows 10

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua