News.ua


Компанія SpaceX відключить від Starlink нелегальних абонентів

Апрель 18
07:06 2024

Компанія SpaceX повідомила деяких користувачів супутникового інтернету Starlink, що вони незабаром втратить доступ до сервісу. Повідомлення отримали ті, хто користується супутниковим інтернетом Starlink із країн, у яких SpaceX не отримала дозволу регулюючих органів на надання послуг, пише The Wall Street Journal. Раніше газета повідомила, що у світі діє чорний ринок, на якому можна придбати обладнання Starlink та використовувати його у будь-якій країні.

В електронних листах SpaceX, отриманих останніми днями користувачами в Судані, Зімбабве та Південній Африці, повідомляється про те, що їхній доступ до сервісу буде припинено до кінця місяця. У повідомленнях також зазначено, що використання Starlink у тих регіонах, де сервіс не схвалили місцеві регулюючі органи, суперечить умовам обслуговування компанії.

«Доступність наших тарифних планів мобільного зв’язку залежить від різних факторів, включаючи схвалення регулюючих органів», — зазначено в електронних листах, маючи на увазі роумінгові тарифні плани Starlink, які дозволяють абонентам використовувати інтернет-послуги в різних країнах під час подорожей.

За даними компанії, на кінець березня 72 країни дали добро на використання сервісу Starlink. Згідно з офіційною картою доступності Starlink, сервіс недоступний у Росії, Білорусі, Китаї, Індії та більшості країн Африки. Щоправда, до африканських країн внесено до списку очікування, і в майбутньому там сервіс може запрацювати. Щоб уникнути обмежень, користувачі купують комплекти Starlink у країнах, де послуга дозволена, а потім підписуються на один із роумінг-пакетів компанії. У звіті за 2023 Starlink повідомив, що його послугою під час подорожей скористалося більше 300 000 клієнтів.

У розісланих повідомленнях Starlink попередив, що послуга регіонального роумінгу призначена для тимчасових поїздок і транзиту, а не для постійного використання в певному місці. Тому користувачі, які перебували в роумінгу Starlink більше двох місяців і не повернулися до країни, де вони придбали пристрій компанії, зіткнуться з обмеженням доступу до сервісу.

В останні місяці влада кількох африканських країн, включаючи Судан, Південну Африку, Зімбабве та Демократичну Республіку Конго, оголосила про те, що використання Starlink на їх території є незаконним. У Зімбабве поліція почала конфіскувати комплекти Starlink, а також провела арешти та оштрафувала деяких користувачів.

Источник: portaltele.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

78% американців переконані, що соцмережі надто впливають на політику

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua