News.ua


Підприємців Харкова на три місяці звільнили від податків на землю й нерухомість

Май 01
00:23 2024


У Харкові фізичні та юридичні особи звільняються від податків на землю та нерухомість протягом трьох місяців.

Про відповідне рішення Харківська міська рада повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Згідно з рішенням, з 1 квітня по 30 червня 2024 року для фізичних, юридичних осіб і підприємців було скасовано податкове зобов’язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб складатиме 0% від їх нормативної грошової оцінки”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, у цей період діятиме нульова ставка податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб), а платникам єдиного податку четвертої групи буде надано стовідсоткове зменшення податкових зобов’язань.

“За умови надходження додаткової дотації з державного бюджету до бюджету Харківської міської територіальної громади пільги будуть продовжені на кожні три наступні місяці”, — зазначили у міськраді.

Читайте також: Дезінформація — секретна зброя Росії в кампанії з депопуляції Харкова

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що надані пільги призведуть до втрати близько 1 млрд грн з міського бюджету.

“Скасуванням податку на землю та нерухомість ми допоможемо нашому бізнесу, який, попри складні умови воєнного часу, працює в Харкові. У нас є певна домовленість з урядом, і за умови дотації від держави ми зможемо пролонгувати надані пільги. Таким чином будемо балансувати”, — пояснив він.

Як повідомлялося, у Харкові для підтримки підприємців упроваджують проєкти Quick Help і «Купуй харківське».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Відеопортал з Нью-Йорка в Дублін повертається

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua