News.ua


Трамп знову розкритикував Нетаньягу за війну з ХАМАСом

Май 01
03:26 2024


Експрезидент США Дональд Трамп, знову розкритикував прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу всупереч позиції республіканців, поклавши на нього провину за війну з ХАМАСом.

Як передає Укрінформ, про це Трамп заявив в інтерв’ю Time, опублікованому у вівторок.

За його словами, атака ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня «не повинна була статися». Трамп звинуватив Нетаньягу в тому, що той не передбачив її наближення і не підготувався.

«У них була найсучасніша військова техніка. У них було все, щоб це зупинити, – сказав експрезидент. – І багато людей знали про це… Тисячі й тисячі людей знали про це, але не знав Ізраїль, і я думаю, що його дуже сильно звинувачують в цьому».

Він не вперше виступає з критикою Нетаньягу, хоча раніше був його прихильником та відданим захисником Ізраїлю.

Читайте також: Глава МЗС Франції на зустрічі з Нетаньягу назвав умови для миру на Близькому Сході

Трамп також згадав, як під час його президентства в січні 2020 року готувалася операція з ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані. Це мала бути спільна атака США й Ізраїлю, але Нетаньягу, за словами експрезидента, відмовився в останню секунду.

«У мене був поганий досвід з Бібі, – сказав Трамп. – Це те, чого я ніколи не забуду».

Видання нагадує, що насправді відносини Трампа з Нетаньягу зіпсувалася після того, як прем’єр Ізраїлю привітав Байдена з перемогою на президентських виборах 2020 року.

Читайте також: Байден знову доніс до Нетаньягу свою позицію щодо можливої операції в Рафаху

Як повідомляв Укрінформ, Трамп уже висловлювався стосовно необхідності припинення війни в Газі, що свідчать про його відхід від підтримки ізраїльського уряду, яку він демонстрував за свого президентства. Його позиція в цьому питанні не збігається з лінією республіканців у Конгресі, які активно підтримують нинішній ізраїльський уряд.

 Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Жена Виктора Павлика уменьшила губы и надела маску, чтобы «не пугать людей»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua