News.ua


Українська шаблістка Харлан виграла Кубок світу

Июль 26
12:43 2018

Найтитулованіша українська фехтувальниця Ольга Харлан, чемпіонка Європи та світу, виграла Кубок світу-2018. У загальному заліку вона випередила росіянку Софію Велику і Анну Мартон з Угорщини.

Для 27-річної спортсменки це вже третя перемога на Кубку світу. У 2013 і 2014 роках вона також ставала найкращою в загальній заліку.

Нагадаємо, раніше Харлан не змогла захистити звання чемпіонки світу, програвши в 1/16 фіналу китаянці Яці Шао.

Харлан розповіла, як на її кар'єру вплине відмова від змагань в Росії

Ольга Харлан розповіла, як на неї вплине пропуск гран-прі в Москві.

Харлан вважає, що її відсутність на гран-прі в Москві особливо не відобразиться на загальному заліку Кубка світу. Харлан здобула перемоги на гран-прі в Канкуні і Сеулі, однак на наступний не відправиться. Українським спортсменам заборонено брати участь на турнірах, які проходять в Росії.

"Моя відсутність в Москві не сильно вплине на загальний залік Кубка світу. В минулому році я посіла там дев'яте місце, трохи очок отримала. Так що якщо туди не поїду, то трохи втрачу. Але в наступному році вже починається олімпійський відбір, і Гран прі в Москві — це один з етапів, який буде враховуватися, тому це проблематично", — сказала Харлан в інтерв'ю Xsport.ua.

"В цілому проблематичним буде побудова плану тренувань. У нас на цей рік було все розписано, як я говорила, аж до годин і хвилин, як ми повинні тренуватися, і зараз треба буде все міняти. Не виключаю того, що це якось вплине на наш результат. Сподіваюся, вплине в кращу сторону, але чесно кажучи, не знаю, як все складеться, вже тренери будуть це вирішувати, прораховувати всі можливі варіанти".

Ольга Харлан є олімпійською чемпіонкою Пекіна, а також п'ятикратної чемпіонкою світу.

Нагадаємо, Ольга Харлан стала спортсменкою року на церемонії нагородження Героїв спортивного року 2017.

Нагадаємо, міністр молоді та спорту Ігор Жданов підписав указ про заборону українським спортсменам змагатися в Росії.

"Сьогодення вимагає від нас рішучих дій. Тому я підписав новий наказ — про те, що у відповідності з нещодавно прийнятим законом України "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", — українські спортсмени не будуть брати участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ", — підкреслив Ігор Жданов.

Також міністр знову закликав міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, і яка є порушником кодексу ВАДА.

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, Ольга Харлан виграла Гран-прі з фехтування на шаблях.

Источник: znaj.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Что такое секс-терапия и кому она нужна

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua