News.ua


Якби Тарас Шевченко став нашим сучасником…

Март 10
11:14 2017

“Чи не забагато ненависті серед своїх, діти мої хороші?”

В одній з серій чудового фантастичного телесеріалу Star Trek. Next Generation є такий сюжет: аби запобігти розпаду та громадянській війні в клінгонській імперії (клінгони, хто не дививсь – такі собі войовничі страшенні істоти, схожі на бородатих прямоходячих вовків), священники цієї імперії роблять клон імператора Калеса – священного прадавнього воїтеля, наймогутнішого, найчеснішого, най-най-най… такого собі морального апостола, який “полетів, та обіцяв повернутись”. Вкладають йому в голову все, що самі про нього знають, і намагаються зробити його імператором, аби згуртувати навколо нього всіх клінгонів. Ну, там з того ніц не виходить, проте діючий канцлер погоджується зрештою проголосити Калеса імператором – главою держави, моральним авторитетом без влади. І клінгони таки згуртовуються навколо нього, уникаючи братовбивчої війни.

Сьогодні, на черговий день народження Кобзаря, я раптом уявив собі – а що, якби якимось чином з ДНК клонували чи відродили Тараса Григоровича? Та такого, що він би все знав та пам’ятав? Чи зміг би він згуртувати навколо себе українців, аби припинили чубитися та гризтися, а почали б робити єдну справу, згуртовані беззаперечним моральним авторитетом?

Ба ні. Одні б прийняли його за лідера та почали б сваритися між собою – яка саме група його розуміє вірніш за всіх; йонші б кинулися на нього з східного напряму, волаючи, що він – “селюк”, “рагуль” (полюбляє вата це словечко) та невдячний австро-угорський шпійон, якого добрі руські пани з кріпаччини викупили; треті б закидали, що він продався хуйлу за три копи, бо ж більшу частку життя провів в Росії, перекладав українські вірши російською мовою та ще й був російським солдатом…

Чи не забагато ненависті серед своїх, діти мої хороші?

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Что нельзя надевать на Пасху: рекомендации от Андре Тана

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua