News.ua


ЄС зможе обійти блокування Угорщиною €500 мільйонів військової допомоги для України — посол

Январь 23
11:42 2023


Посол України при ЄС Всеволод Ченцов прогнозує, що Європейський Союз знайде спосіб подолати блокування Угорщиною виділення Україні 500 мільйонів євро військової допомоги.

Таку думку дипломат висловив в інтерв’ю «Європейській правді», передає Укрінформ.

Ченцов зауважив, що Угорщина не вперше блокує надання допомоги Україні. За його словами, це вже стало якоюсь «поганою нецікавою грою» з угорського боку.

«Якщо ми згадаємо, що відбувалося з рішенням про виділення макрофінансової підтримки на цей рік, чи не вперше держави-члени ЄС змогли виробити превентивний інструмент, щоб це рішення було ухвалено в будь-якому разі, якби Угорщина йшла до кінця і його ветувала. Я сподіваюсь, що позитивне рішення буде ухвалене за результатами цього засідання ( Ради міністрів ЄС – ред.)», — сказав посол.

Він зазначив, що Угорщина, як і всі держави-члени ЄС намагається захищати свої інтереси, але досить часто вона намагається це робити за рахунок інших, у тому числі України.

Читайте також: Єврокомісія поки не розблоковуватиме €13,3 мільярда фінансування для Угорщини — Reuters

«Україна стає заручником цих складних ситуацій всередині ЄС. Тож вони (угорці. – ред.) можуть намагатися заблокувати все що завгодно. Чи є у них можливість це робити? Це завжди баланс. Якщо ти переходиш певні «червоні лінії», тебе перестають сприймати, і ти опиняєшся в ізоляції», — вважає Ченцов.

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, Угорщина заблокувала виділення Україні сьомого траншу в розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру, який спрямовується на військову допомогу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ущерб энергосистеме Украины вырос — Финансы bigmir)net

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua