News.ua


У Польщі показали систему SKYctrl, яку використовують ЗСУ: чим вона корисна (відео)

Май 06
20:19 2024

SKYctrl здатна одночасно виявляти, відстежувати і класифікувати кілька дронів. При цьому системою може керувати один оператор.

У Польщі 6 травня стартувала оборонна конференція Defence24 Days, у межах якої компанія Advanced Protection Systems (APS) представила систему боротьби з безпілотними літальними апаратами SKYctrl. Про це пише портал «Мілітарний».

Повідомляється, що SKYctrl створено для виявлення, відстеження та нейтралізації ворожих дронів. Апарат здатний моніторити повітряний простір незалежно від погодних умов. Усією системою може керувати один оператор.

SKYctrl включає тривимірний радар для моніторингу повітряного простору, який може одночасно виявляти, відстежувати і класифікувати кілька цілей, а також фіксувати точне положення об’єкта в режимі реального часу. Пристрій також оснащений радіочастотним датчиком і акустичним датчиком з можливістю пеленгації шуму двигуна БПЛА.

Нейтралізація дронів відбувається шляхом переривання зв’язку з оператором і навігаційних сигналів за допомогою автоматизованої системи встановлення перешкод. Для цього система оснащена спеціальним програмним забезпеченням.

Презентація SKYctrl



Характеристики SKYctrl:

  • Мінімальна дальність виявлення 1 метр;
  • Максимальна дальність виявлення 2-10 кілометрів;
  • Мінімальна висота цілі 1 метр;
  • Максимальна висота цілі 10 кілометрів.

Як зазначають у виданні SKYctrl існує в стаціонарному, портативному та мобільному варіантах: SKYctrl S, SKYctrl L і модифікація для використання в зенітній системі MSI-DS Terrahawk Paladin. Комплект є модульним, тому користувач може вибрати компоненти з урахуванням своїх потреб і типу об’єкта, що охороняється.

Источник: focus.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Телеграм часто використовується як легалізований Даркнет — Юсов

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua