News.ua


ВР може розглянути законопроєкт щодо англійської мови у липні – Кравчук

Июль 20
13:22 2023

Верховна Рада може розглянути у першому читанні законопроєкт «Про застосування англійської мови в Україні» (№ 9432) вже у липні.

Про це заступниця керівника фракції «Слуга народу» у Верховній Раді та голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук повідомила в коментарі Укрінформу.

«Комітет пропонуватиме Верховній Раді розглянути цей законопроєкт у першому читанні на найближчому засіданні. Відповідно, це може відбутися вже в липні», – зазначила вона.

Раніше Кравчук у Фейсбуці поінформувала, що гуманітарний парламентський комітет одноголосно рекомендував ВР підтримати у першому читанні законопроєкт № 9432.

Депутатка також зазначила, що на засіданні комітету вирішили вилучити положення щодо кінодубляжу. Вона уточнила, що законопроєкт потрапить до зали парламенту для голосування вже в оновленій версії.

Читайте також: В’ятрович: Комітет Ради підтримав законопроєкт про англійську мову – вилучили норми про кіно і ТБ

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт «Про застосування англійської мови в Україні» (№ 9432).

Проєктом, зокрема, передбачається офіційне закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначення категорії посад, кандидати на зайняття яких зобовʼязані володіти англійською мовою, унормування особливостей застосування англійської мови в роботі органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоровʼя.

Норма про використання англійської мови в галузі культури, що, зокрема, передбачає показ англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з субтитруванням українською, викликала неоднозначну реакцію суспільства.

Як повідомлялося, МКІП розробляє план впровадження англійської мови в кінотеатрах з урахуванням інтересів глядачів і кінотеатрального бізнесу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Mercedes |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua