News.ua


США пишаються, що мають єдність з Європою у підтримці України — Блінкен

Май 10
02:10 2024


Державний секретар США Ентоні Блінкен привітав європейські країни з Днем Європи, особливо підкресливши спільні цінності, а також об’єднані дії на підтримку України.

Про це йдеться у заяві глави Держдепартаменту США, оприлюдненій у четвер, передає Укрінформ.

«Коли ми святкуємо День Європи, ми також відзначаємо партнерство між Сполученими Штатами і Європою. Ми пишаємося тим, що об’єднані в допомозі Україні захищатися, в підтримці українського народу і притягнення Росії до відповідальності за її агресію.

Глава американської дипломатії також згадав, що цьогоріч США і європейські союзники відзначатимуть 75-річчя Північноатлантичного альянсу, підкресливши, що зараз формується майбутнє НАТО.

Читайте також: Єдність Європи гарантує процвітання країн-членів — Шольц

«Ми прагнемо підтримувати спільні демократичні цінності та взаємне економічне процвітання. Поза сумнівом, наші трансатлантичні відносини міцніші, ніж будь-коли»,- наголосив держсекретар США.

Як повідомлялося, День Європи відзначається 9 травня, на честь дати, коли у 1950 році була підписана Декларація Шумана, що вважається основоположним для сучасного Європейського Союзу, до якого нині входять 27 країн-членів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Комітет парламенту Австрії назвав воєнним злочином викрадення Росією українських дітей

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua