News.ua


У Польщі розповіли, як виглядатиме Рада з питань співпраці з Україною

Май 10
02:26 2024

Рада з питань співпраці з Україною, яку створено при польському уряді, матиме п’ять робочих груп, які діятимуть за тематичними напрямками.

Про це Укрінформу розповіло джерело у польській владі. 

Перша група займатиметься дипломатичним напрямком, зокрема у контексті підготовки міжнародних конференцій, що стосуються підтримки України. 

Робота другої групи буде спрямована на підтримку польсько-української співпраці у сфері самоврядування. 

Третя група займатиметься гуманітарними аспектами співробітництва з Україною, зокрема культурою та історією.

Четверта група Ради зосереджуватиметься на економічних аспектах співпраці, контактах з бізнесом. 

Зрештою, п’ята група – це буде філіал Ради у Підкарпатському воєводстві, що межує з Україною і який займатиметься питаннями транскордонної польсько-української співпраці.

Джерело повідомило, що Рада з питань співпраці з Україною є суто польським органом, який не має свого відповідника з боку України. 

Планується, що Рада зустрічатиметься двічі-тричі на рік для обговорення комплексу питань українсько-польських відносин. Вона виконуватиме дорадчу функцію для прем’єра Польщі.

Читайте також: У Ряшеві відкрили філіал Ради з питань співпраці з Україною

До складу Ради входитимуть представники науки, бізнесу, влади та місцевого самоврядування. Вона співпрацюватиме з польськими аналітичними центрами, зокрема Польським економічним інститутом і Центром східних досліджень.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск раніше підписав розпорядження щодо створення Ради з питань співпраці з Україною. Її керівником було призначено голову комісії Сейму Польщі у закордонних справах Павела Коваля.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Когда могут изъять авто на нужды ВСУ: ответ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua