News.ua


Військова підтримка України та санкції проти рф: Шмигаль зустрівся з головою Сенату Франції

Июль 08
20:54 2022

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і голова Сенату Франції Жерар Ларше під час зустрічі обговорили підтримку України, енергетичну й продовольчу безпеку в Європі та світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, Шмигаль подякував французькій стороні за підтримку, яку вона надає Україні в усіх сферах — від постачання зброї, технологій, навчання військових до фінансової, гуманітарної допомоги та санкцій.





Зустріч Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з головою Сенату Франції/Фото:.kmu.gov.ua

«Важливо, щоб ми всі були на одній стороні. Окрім військової складової, дуже важливим інструментом стримування росії є санкційна політика. Вдячні Франції за підтримку всіх шести пакетів. Необхідно застосувати й так звані вторинні санкції, щоб росія не могла адаптуватися. Пакети санкцій мають постійно посилюватися, тому очікуємо наступного, сьомого пакета», — зазначив Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що росія продовжує шантажувати європейські країни гібридною зброєю у вигляді газу та нафти. Водночас Україна, за його словами, має одні з найбільших підземних природних сховищ газу в Європі.

Читайте також: Шмигаль – про стимуляцію економіки: Важливіше не наробити помилок, ніж екстраординарні кроки

«Переконаний, ми можемо знайти синергію для використання нашої газотранспортної системи й сховищ, щоби збільшити об’єм транзиту для європейських країн», — заявив Прем’єр-міністр.

Як зауважив Шмигаль, Україна вже є частиною європейського енергетичного ринку ENTSO-E і вже експортує в його межах перші 100 МВт електроенергії.

«Україна здатна постачати близько 2 тис. МВт електроенергії. Це доволі потужна частина електрики, яку ми можемо постачати для Європейського Союзу, забезпечуючи стабільність енергосистеми Європи», — зазначив він.

Шмигаль і Ларше також обговорили потреби України для розблокування її морських портів. Прем’єр-міністр наголосив на важливості доносити правду африканським та азійським країнам, що ймовірна харчова криза — це наслідок блокування росією українських портів, а не санкцій проти рф, як це намагається подати російська пропаганда.

Читайте також: До кінця року Україна отримає ще близько $20 мільярдів допомоги від партнерів – Прем’єр

«Цивілізований світ має бути надзвичайно консолідований — лише так можна буде протистояти гібридним впливам рф», — заявив глава уряду.

Крім того, Шмигаль подякував Франції за підтримку реформ в Україні. Він зауважив, що реформа децентралізації на 100% виправдала себе, особливо під час війни.

«Більшість голів громад, очільників міст потужно проявили себе на територіях, які були окуповані, які є на лінії фронту. Вони залишаються зі своїми громадами, підтримують людей. Їхня роль зростає щороку. Децентралізація — це реформа, яка допомагає об’єднати Україну», — заявив він.

Голова Сенату Франції висловив захоплення й солідарність українському народу, який чинить опір агресору. Він запевнив, що Франція буде поряд з Україною на шляху до членства в ЄС.

Читайте також: Шмигаль про конференцію в Лугано: Отримали відгуки та пропозиції — буде оновлений перелік партнерів

Як повідомляв Укрінформ, голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше разом із французькими сенаторами відвідали зруйновану російськими загарбниками Бородянку і Бучу на Київщині.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Українські хакери та ГУР атакували дочірню компанію російської «МТС»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua