News.ua


Україна сама має визначати, коли проводити вибори або розпочинати мирні переговори – речник ЄС

Сентябрь 15
19:11 2023

Тільки Україна має ухвалювати рішення щодо часу проведення виборів або початку мирних переговорів, натомість ЄС допомагатиме їй досягти перемоги та просуватися на шляху до членства в Євросоюзі.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано на брифінгу, відповідаючи на запитання про ймовірність проведення в Україні виборів наступного року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українці мають самі вирішувати, що робити, коли йдеться про управління країною. Вони перебувають у винятковій ситуації — ситуації війни та агресії. Вони ведуть правомірний самозахист, і всі рішення — чи то про проведення виборів, чи про початок мирних переговорів, чи з будь-яких інших питань — мають приймати саме вони», — наголосив Стано.

Він наголосив на підтримці України з боку ЄС. За його словами, Брюссель і Київ продовжують діалог у контексті розширення ЄС та виконання зобов’язань, які Україна взяла як країна-кандидат на вступ до ЄС.

«У цьому сенсі є дуже чіткі рекомендації з боку Європейського Союзу. Але це має бути рішення України — обирати слушний час і крок, який має бути зроблений, в тих дуже важких обставинах, в яких вона перебуває», — сказав речник.

Водночас він наголосив, що не треба спекулювати навколо ймовірних сценаріїв. «Ми не знаємо, що станеться на фронті в Україні завтра або за тиждень. Для нас важливо — і це наш найвищий пріоритет, — щоб Україна перемогла у цій війні… Ми будемо підтримувати Україну всіма можливими шляхами, щоб досягти цієї перемоги, задля відновлення її територіальної цілісності та суверенітету», — підкреслив Стано.

Читайте також: Кулеба пояснив, чому Україна не може вести переговори про мир із Путіним

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що механізмів проведення виборів в Україні під час війни немає.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Держдеп розглядає обставини арешту журналістки Алсу Курмашевої в РФ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua