News.ua


У США викрили схему постачання до Росії електроніки подвійного призначення в обхід санкцій

Май 01
05:28 2024


Американські правоохоронці викрили та заблокували схему постачання до Росії в обхід санкцій електронних компонентів подвійного призначення, які використовувалися для виготовлення зброї.

Про це повідомляє Міністерство юстиції США, передає Укрінформ.

«Компанія в Нью-Йорку отримала загалом понад $250 тисяч від російської організації, яка перебуває під санкціями, для закупівлі та експорту електронних компонентів», — зазначається в повідомленні.

У зв’язку з цим обвинувачення висунуті щонайменше трьом особам – Ніколаю Григорьєву, Нікіті Архипову й Артему Олов’яникову. Перший з них уже визнав себе винним у змові з метою обману Сполучених Штатів, двоє інших залишаються на волі.

Читайте також: США готові тиснути на Китай, щоб він припинив підтримку російського ВПК — Блінкен

Заступниця генерального прокурора США Ліза Монако наголосила, що завдяки оперативним діям агентів ФБР і прокуратури була розплутана ціла система фальшивих замовлень та електронних переказів. Таким чином американські правоохоронці запобігли постачанню понад 11,5 тисяч електронних компонентів для військово-промислового комплексу Росії.

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент підтвердив, що політика Сполучених Штатів стосовно притягнення до відповідальності Росії за війну проти України не змінилася та передбачає подальші обмеження.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Уряд звільнив одного заступника міністра енергетики і призначив іншого

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua