News.ua


Україна й надалі допомагатиме Молдові з постачанням енергоносіїв — Зеленський

Октябрь 31
00:00 2021

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Республіки Молдова Маєю Санду: говорили про енергетичну безпеку.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Лідери обговорили можливі напрями подальшої двосторонньої взаємодії з метою запобігання кризовим ситуаціям у сфері енергетики. Відтак Мая Санду подякувала Главі Української держави за вчасну й швидку допомогу під час енергетичної кризи, яка виникла в Молдові, зокрема за постачання Україною газу та електроенергії.

«Президент України відзначив готовність нашої держави й надалі надавати допомогу Молдові в питаннях належного постачання енергоносіїв. З цією метою сторони домовилися про проведення найближчим часом в Україні відповідних консультацій на рівні міністрів енергетики двох країн», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Молдова та Газпром продовжили газовий контракт на п’ять років

Крім того, глави держав обмінялися думками щодо проєкту будівництва мостового переходу через Дністер. Також Зеленський обговорив із Санду питання взаємодії у сфері європейської інтеграції, наголосивши на необхідності забезпечення максимально результативного саміту ініціативи «Східне партнерство», який відбудеться у грудні цього року.

Як раніше повідомляло агентство, Молдова 22 жовтня оголосила надзвичайний стан після того, як наприкінці минулого місяця сплив термін дії її газового контракту з російським Газпромом, найбільшим постачальником природного газу до Європи, і обидві сторони не змогли узгодити деталі нової довгострокової угоди.

Однак вже у суботу, 30 жовтня, сторони заявили, що домовилися продовжити контракт на постачання російського газу з 1 листопада на п’ятирічний термін.

Читайте також: Молдова в листопаді купуватиме російський газ за ціною, вдвічі нижчою за ринкову

Відтак Молдова у листопаді закуповуватиме газ у російського концерну «Газпром» за ціною 450 доларів за тисячу кубометрів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Мецола про вибори до Європарламенту: Підтримка України відіб’ється в бюлетенях

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua