News.ua


У Києві презентували виставку «Бахмут: Не віддамо»

Июнь 23
19:45 2023


У Києві відкрили виставку «Бахмут: Не віддамо», присвячену місті-фортеці у Донецькій області як символу стійкості та незламності українського народу у протистоянні Російській Федерації.

Захід пройшов у п’ятницю в Укрінформі.

«24 червня – дата надання офіційного статусу Бахмутській міській територіальній громаді, і на вшанування цієї події ми відкриваємо проєкт «Бахмут: Не віддамо», що зберігає для містян візуальний образ міста», — сказала модератор заходу Ганна Ковальова.

Вона поінформувала, що проєкт реалізовано громадянською організацією «Бахмутська фортеця» у співпраці з комунальним закладом культури “Бахмутський краєзнавчий музей” за фінансування Бахмутської міської ради.

Під час презентації виставки організатори показали відеоролик «Портал у старовинний Бахмут», який описує основні історичні віхи в історії міста – від давнини до сучасності.

Виставка складається з диптихів мисткині Катерини Руденко. На картинах зображене «місто миру» і «місто війни». Також представлені старовинні фото Бахмута і автентичні предмети й сувеніри, які підкреслюють творчість та талановитість жителів міста Донеччини.

У Києві презентували виставку «Бахмут: Не віддамо» / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Виставка організована за підтримки Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» та Музею видатних киян.

Читайте також: У Гарнізонному храмі Львова відкрили виставку врятованих у Бахмуті ікон

Ознайомитися з проєктом «Бахмут: Не віддамо» можна впродовж тижня. Експозиція розміщена у вікнах біля центрального входу до Укрінформу, який розташовується за адресою: Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 8/16. Після експонування в Києві виставку презентуватимуть в інших містах України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Попри популярність Xiaomi SU7, авто потрапляє у багато аварій

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua