News.ua


Суверенний фонд ОАЕ призупиняє інвестиції в росію

Март 29
05:51 2022


Інвестиційний фонд ОАЕ — Mubadala Investment Company оголосив про призупинення інвестицій в росію.

Про це повідомив генеральний директор фонду Халдун аль-Мубарак, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Те, що відбувається в цій кризі між росією та Україною, є спотворенням з катастрофічними наслідками з точки зору людського життя та з точки зору впливу, який вона має на економіки у всьому світі… Очевидно, що в таких умовах ми повинні призупинити інвестиції на цей ринок, у росію», — сказав аль-Мубарак.

Як наголошує агентство, це перший коментар топ-менеджера Mubadala, другого за величиною суверенного фонду Абу-Дабі (активи на $243 млрд), щодо російських інвестицій після вторгнення рф в Україну.

ОАЕ, котрі входять до нафтовидобувної групи ОПЕК+, до якої входить і росія, не підтримали голосування Ради Безпеки ООН щодо засудження російського вторгнення.

На сайті фонду зазначається, що він інвестував 3 мільярди доларів в росію приблизно в 50 компаній. Мубарак сказав, що зараз в росії інвестовано менше 1%.

24 лютого президент рф путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Українські хакери та ГУР атакували дочірню компанію російської «МТС»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua