News.ua


Путін дав "зелене світло" для придбання вугільних активів Ахметова

Январь 25
22:50 2024

Рінат Ахметов
THOMAS KOEHLER/PHOTOTHEK VIA GETTY IMAGES

Російська компанія «Лучшее решение» отримала дозвіл від президента РФ Володимира Путіна на придбання 100% акцій колишніх вугільних активів мільярдера Ріната Ахметова.
Про це повідомляє Радіо Свобода.
Зазначається, що до активів, Ахметова які дозволив придбати президент РФ, відносяться акціонерні товариства «Донський антрацит» і «Шахтоуправління «Обухівська»
«В офіційному документі за підписом Путіна йдеться про те, що розпорядження президента дають відповідно до його ж указу від серпня 2022 року про «застосування спеціальних економічних заходів у фінансовій і паливно-енергетичній сферах у зв’язку з недружніми діями деяких іноземних держав і міжнародних організацій», — йжеться в повідомленні.
Видання з посиланням на російський «Коммерсантъ» пише, що Ахметов придбав обидві компанії 2012 року. У травні минулого року, після широкомасштабного російського вторгнення в Україну, вони нібито за борги перейшли до однієї зі структур Сбербанку.
Крім того, за даними ЄДРЮЛ, 2021 року АТ «Шахтоуправління «Обухівська»» отримало виручку еквівалентну 13 мільярдам рублів і чистий прибуток у розмірі 2 мільярдів.
Додається, що про акціонерне товариство «Лучшее решение» наразі мало відомо. За даними ЗМІ, воно було зареєстровано в Москві 1 листопада 2022 року, гендиректором значиться Максим Алімов, статутний капітал компанії — 4 мільйони рублів.
Нагадаємо:
Енергетична компанія ДТЕК найбагатшого українця Ріната Ахматова передала дочірній компанії зобов’язання за кредитом у розмірі близько 400 мільйонів доларів від російського Сбербанку.
Ленінський районний суд Курська конфіскував кондитерське підприємство АТ «Конті-Рус».
Економічна правда.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ирина Билык показалась без грима и спросила, как ей лучше

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua