News.ua


Росіян налякав яскравий вогненний «болід» у небі: що це було (відео)

Май 23
10:09 2024

У Ставропольському краї місцеві жителі могли спостерігати ввечері падіння невідомого об’єкта. Він залишив у небі довгий палаючий слід, а тому привернув багато уваги користувачів мережі.

Кадрами прольоту чогось, що вже встигли охарактеризувати як комету чи метеорит, поділилися місцеві телеграм-канали. Попередньо йдеться про згоряння космічного сміття, а саме падіння космічного апарату STARLINK-2653.

За даними місцевих астрономічних каналів AstroAlert, об’єкт був зафіксований в районі Сочі, після чого він попрямував на північний схід у бік Волгограда. При цьому він почав розвалюватися в районі Ставрополя, що і було показано на відеозаписах.

Зазначається, що весь цей шлях об’єкт подолав приблизно за дві хвилини, що дає підстави вважати, що він рухався зі швидкістю 6 кілометрів за секунду. Це дозволяє говорити, що це є результатом згоряння космічного сміття у верхніх шарах атмосфери.

Ілюзія повільного руху створилася через те, що він увійшов в атмосферу Землі по дотичній траєкторії. Автори каналу також припускають, що розмір предмета був від 3 до 6 метрів, але ця оцінка дуже приблизна.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Катар готовий вивчити механізми для досягнення мирного рішення — прем’єр на Саміті

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua