News.ua


На Харківщині армія РФ завʼязла у вуличних боях за Вовчанськ — Сирський

Май 23
14:53 2024


У Харківській області армія Російської Федерації після незначних успіхів у ході наступальних дій повністю завʼязла у вуличних боях за Вовчанськ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, який зараз перебуває на східному фронті.

«Продовжую свою роботу в частинах східного фронту. Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині ворог повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів. Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно», — зазначив Сирський.

В районі Липців росіяни також зазнали істотних втрат, перейшовши до активної оборони, проводять мінування та вогневе ураження позицій українських військ.

На Купʼянському напрямку, за словами Сирського, тривають бої у лісовому масиві на північ від міста. Складною є ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати оборону та вийти до річки Оскіл.

Інтенсивні бойові дії тривають в районі Іванівського і на підступах до Часового Яру.

«Ворог намагається будь-якою ціною зачепитися за місто, використовує новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які, як правило, знищуються нашими протитанковими засобами та FPV дронами ще в ході висування», — підкреслив Сирський.

Читайте також: Ворог атакує майже по свій лінії фронту, найбільше зіткнень — на Куп’янському напрямку

Найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках.

«Ворог намагається прорвати оборону наших військ на вузькій ділянці фронту між населеними пунктами Старомихайлівка — Бердичі шляхом наступальних та штурмовим дій найбільш підготовлених підрозділів. Наступальні дії відбуваються як з використанням бронетехніки, так і в пішому порядку, нерідко — на мотоциклах та багі», — заявив головнокомандувач.

На інших напрямках, за його словами, також неспокійно, але кількість та інтенсивність бойових дій значно менша.

«Ключова мета моєї роботи — вивчення обстановки на місці, вирішення проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю боєприпасів, дронів, РЕБ та інших МТЗ, посилення резервами тощо», — зауважив Сирський.

Він відзначив ефективну роботу більшості командирів і штабів по організації бойових дій, вогневому ураженню росіян, підтриманню взаємодії з сусідніми частинами.

Читайте також: У Вовчанську військові РФ обстріляли автомобіль поліції під час евакуації: є загиблий і поранений

Також Сирський вручив нагороди солдатам, сержантам та молодшим офіцерам, «які хоробро захищають наші позиції і виконують основну бойову роботу».

Як повідомляв Укрінформ, на фронті найдинамічніша ситуація — на Куп’янському та Покровському напрямках.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Катар готовий вивчити механізми для досягнення мирного рішення — прем’єр на Саміті

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua