News.ua


Противник створює у Чорному морі захисні загородження із цивільних суден – Гуменюк

Август 13
12:34 2023


Російські загарбники намагаються різними способами захистити свої кораблі у Чорному морі, використовуючи для цього і цивільні судна.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ з посиланням на 24 канал.

За її словами, удари українських морських дронів по танкеру SIG та десантному кораблю «Оленегорский горняк» змусили росіян розосереджувати свої судна в акваторії поблизу Новоросійська.

«Ховаються поки що за південно-східним узбережжям Криму. Головне, що змінилось: вони утворили так званий район огляду суден, де збирають цивільні судна. Фактично, створюють собі бонове загородження, щоб не бути ушкодженими внаслідок атак», – зазначила Гуменюк.

Читайте також: Українські дрони знайшли слабку ланку РФ у Чорному морі — британська розвідка

За її словами, окупанти зрозуміли, що подібні атаки морськими дронами неодмінно повторяться. 

Як повідомлялось, у ніч на 4 серпня надводний дрон атакував великий десантний корабель»Оленегорський горняк» поблизу порту у Новоросійську.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Фонд гарантування продає лот активів Укрбудінвестбанку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua