News.ua


Підозру в держзраді оголосили екссудді, яка в Росії стала «сенаторкою від ЛНР»

Октябрь 12
02:54 2023


Правоохоронці повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу колишній судді Апеляційного суду Луганської області, яка у 2014 році перейшла на бік ворога і згодом стала «сенаторкою» в Росії.

Про це 3-тє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році зрадниця увійшла до складу «МДБ ЛНР» та стала куратором судової гілки влади при загарбниках. У 2017 році наказом ватажка бойовиків Пасічника зловмисницю було призначено керівником «адміністрації голови ЛНР», а наприкінці 2022 року окупанти призначили її так званим «сенатором» Ради федерації Федеральних зборів Росії», — йдеться в повідомленні.

Установлено, що на всіх «посадах» фігурантка особисто забезпечувала функціонування та взаємодію органів влади загарбників, збирала й аналізувала інформацію про соціально-економічні та політичні процеси на тимчасово окупованій території Луганської області, виконувала вказівки щодо бюджетних та кадрових питань.

Нині у складі окупаційної адміністрації вона виконує представницькі та законотворчі функції, забезпечує функціонування всіх гілок «влади» загарбників на окупованих територіях.

Читайте також: Перший вирок за держзраду: мешканець Запоріжжя отримав довічне з конфіскацією всього майна

Слідчі ДБР повідомили жінці про підозру за ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, СБУ викрила призначених окупантами «керівників» двох міст на Луганщині.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Афінах відбувся фестиваль, під час якого створили «писанкове дерево»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua