News.ua


Під закон про адмінпроцедуру треба буде переглянути близько 300 законодавчих актів — Немчінов

Январь 05
10:31 2022

У разі ухвалення Верховною Радою та набуття чинності закону «Про адміністративну процедуру» необхідно буде переглянути близько 300 законодавчих актів та привести їх відповідно до цього документа.

Про це міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов повідомив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Так, потрібно переглянути близько 300 законодавчих актів. Ймовірно, десь половина з них потребуватиме внесення змін. Після цього необхідно буде привести у відповідність акти уряду», — сказав Немчінов.

За словами міністра, уряд та профільний комітет ВР пропозиції Президента до цього документа підтримали. Йдеться саме про пропозиції Володимира Зеленського, бо інших правок немає.

Оскільки він доопрацьовувався у Верховній Раді України й нині там залишається, потреби у повторному внесенні його з боку уряду немає, уточнив він.

Міністр КМУ наголосив на тому, що цей закон у разі ухвалення встановить єдині прозорі правила взаємодії між державою та громадянами та бізнесом. У результаті чого громадяни та бізнес будуть захищені від свавілля чиновників. Усі рішення держави стануть зрозумілими та збалансованими, а корупційні ризики буде зменшено — чиновники будуть захищені від тиску та маніпуляцій.

«Окрім цього, (закон — ред.) наблизить Україну до стандартів країн ЄС, в яких діють уніфіковані правила адміністративної процедури. Так, у країнах ЄС держава надає сервіс – якісні та швидкі послуги для громадян та бізнесу. Також держава інформує громадян та запитує населення про їх думку. У таких країнах попередження має перевагу над покаранням. Після прийняття законопроєкту «Про адміністративну процедуру» такою стане й Україна», — додав він.

Немчінов розраховує на те, що на одному із найближчих засідань парламенту доопрацьований Закон “Про адміністративну процедуру” таки буде ухвалений.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 листопада 2021 року ухвалила Закон «Про адміністративну процедуру» (законопроєкт № 3475). Але 9 грудня Президент України Володимир Зеленський повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями.

Зокрема, він наголосив на необхідності врегулювати адміністративну процедуру з дотриманням належного балансу інтересів людини, суспільства та обов’язків держави. Тож Зеленський запропонував вивести з-під дії цього закону відносини, що виникають під час застосування законодавства про національну безпеку й оборону, громадянство, надання притулку в Україні.

Крім того, Президент акцентував увагу на необхідності запровадження максимально виваженого механізму набрання чинності цим законом, що забезпечить належний рівень реалізації особами своїх прав згідно з принципами адміністративної процедури.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ринок алюмінію опинився в епіцентрі зіткнення між найбільшими трейдерами та банками

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua