News.ua


На захопленій Луганщині загарбники вимкнули мобільний інтернет

Февраль 11
08:32 2023


Відсьогодні на захопленій частині Луганщини росіяни офіційно відключили мобільний інтернет, у школах загарбники масово перевіряють смартфони дітей.

Як передає Укрінформ, про це Луганська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі. 

«Аби обмежити доступ до інформації громадян України на тимчасово захоплених територіях мобільний оператор МКС з 11 лютого вимкнув користувачам мобільний інтернет. Хоча в окремих населених пунктах ця послуга почала зникати ще тиждень тому», — ідеться у повідомленні. 

Абонплату за пакет росіяни не змінювали. 

«Залишилося ще видати населенню кнопкові телефони та повернутися років на 20 тому. Тоді й не доведеться обшукувати школярів, в яких зараз масово перевіряють смартфони. Шукають будь-який контент, що пов’язував би їх з Україною. Діти вимушені бути приниженими і терпіти ці регулярні знущальні процедури», — зазначили в ОВА. 

У прифронтових захоплених населених пунктах, зокрема у Кремінній, спостерігається нестача продуктів в магазинах, робота яких обмежена, та ліків.

«Загарбники дограбовують те, що ще залишалась вцілілим упродовж майже року. У вказаній вище Кремінній виносять навіть дрова, заготовлені ще минулоріч, не кажучи вже про меблі та якусь техніку. Аналогічна ситуація спостерігається й у Нововодяному, що на Сватівщині», — підкреслили в ОВА.

Тим часом в Старобільську хірургічне відділення місцевої лікарні облаштували під військовий шпиталь, куди привезли значну кількість поранених загарбників. Трохи раніше в низці населених пунктів регіону відзначалась робота мобільних крематоріїв противника.

Читайте також: На Луганщині росіяни погрожують штрафом підприємцям за обіг гривні

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Кремінна, Шипилівка і Білогорівка Луганської області.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кіченок з Остапенко вийшли до чвертьфіналу турніру WTA у Мадриді

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua