News.ua


Громадські організації закликають зробити роботу Ради більш відкритою

Сентябрь 05
15:52 2023


Громадські організації, що опікуються захистом прав постраждалих від збройної агресії проти України звертаються до Верховної Ради України з тим, щоб зробити роботу парламентських комітетів більш відкритою для громадянського суспільства.

Про це зазначила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник під час пресконференції у Медіацентрі «Україна — Укрінформ».

«Сьогодні через воєнний стан український парламент став закритим. Ми розуміємо частину обмежень, які дійсно є об’єктивними, вони викликані питаннями небезпеки, але водночас вже майже два роки триває повномасштабна агресія і розуміємо, що в цих умовах вже є можливість, щоб забезпечити більш відкриту роботу парламенту», — зазначила вона.

Скрипник наголосила на тому, що коаліція громадських організацій, що опікується захистом прав постраждалих від збройної агресії проти України звертається до українського парламенту з тим, щоб зробити роботу Ради більш відкритою для громадянського суспільства.

«Це робиться саме для того, щоб можна було донести актуальні проблеми, можливі шляхи їх вирішення і разом знайти той механізм, який допоможе», — пояснила голова правління Кримської правозахисної групи.

На думку активістки, абсолютно реальним є повернення порядку денного засідання комітетів, щоб ГО розуміли, які законопроєкти будуть розглядатися. Водночас можуть бути винятки щодо проєктів законів, які стосуються питань національної безпеки, оборони.

Вона зазначила, що повернення порядку денного засідань комітетів ВР та можливість онлайн-участі представників громадськості в цих засіданнях є важливим кроком для залучення профільних громадських, експертних організацій, людей на яких спрямовані такі законодавчі ініціативи для покращення ефективності роботи «саме з тих питань, які в першу чергу стосуються постраждалих».

«Ми вважаємо, що наші рекомендації Верховна Рада може точно виконати в цьому році. Виконання цих рекомендацій дійсно забезпечить якіснішу роботу, яка буде відповідати сьогоднішнім реаліям», — резюмувала Скрипник.

Читайте також: Апарат ВР планує запустити процес переакредитації парламентських журналістів — Корнієнко

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила постанову, якою передбачено роботу в закритому режимі. До кінця дії воєнного стану парламент України працюватиме без присутності журналістів та без прямих трансляції засідань ВР.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Попри популярність Xiaomi SU7, авто потрапляє у багато аварій

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua