News.ua


Глава УГКЦ Святослав Шевчук відвідає Вашингтон, Філадельфію і Нью-Йорк

Март 03
05:53 2024


Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук у супроводі п’яти єпископів, які входять до складу Постійного Синоду, у неділю розпочинають візит до Сполучених Штатів.

Про це повідомили Укрінформу в Українській католицькій архиєпархії Філадельфії, США.

Візит керівництва УГКЦ такого рівня до Сполучених Штатів стане першим від початку повномасштабного вторгнення. Делегація перебуватиме в Вашингтоні з 3 по 6 березня. Блаженніший Святослав Шевчук зранку неділі відправить Божественну Літургію в українській католицькій національній святині Пресвятої Родини у Вашингтоні.

Глава УГКЦ під час перебування в американській столиці проведе зустрічі з американськими урядовцями для обговорення нагальних питань. Зокрема, на порядку денному обговорень – продовження російської війни в Україні та необхідність захисту релігійної свободи в умовах переслідувань християн на територіях, тимчасово окупованих російськими військами.

Читайте також: Компроміс із Росією неможливий, бо вона заперечує існування України — Синод УГКЦ

Делегація УГКЦ також відвідає Філадельфію і Нью-Йорк, де помоляться разом із громадами за мир в Україні.

Як повідомлялося, Блаженніший Святослав Шевчук є Верховним Архиєпископом Української Греко-Католицької Церкви, найбільшої Східної Католицької Церкви у сопричасті зі Святим Престолом.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ракетний удар по Одесі: у лікарнях — 23 постраждалих

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua